Založ si blog

Vareha – žiak našich ministrov?

Pán Zemplínu, potichu označovaný za kamaráta pána prezidenta bol obvinený, že si „daňovo zoptimalizoval“  29 miliónov eur. To je slušná sumička, ktorá vysvetľuje, kde sa nabrali jeho rozsiahle panstvá na východe Slovenska. Zoologická záhrada, hacienda, jazierko, reštaurácia, benzínka … snáď v každej dedine mal niečo. Hmm.. a čo je mu to platné, keď ho teraz pošlú agilní ministri Mikloš s Lipšicom do basy? (škodorastný úšklebok)

V súvislosti s Varehom som si spomenul na ďalších daňových optimalizátorov.  Jeden sedí vo vláde a chváli sa autorstvom publikácie „Ako oje..kašlať štát na daniach“ (skutočný názov je asi iný, ale význam je rovnaký). Možno že je to Varehov obľúbený autor? … O Mihálovi sa však popísalo dosť. A naviac – je to „pravičák“ – tak čo iné ako oslabovanie štátu by sme od neho čakali?

Daňoví optimalizátori však sedeli aj v minulej vláde. Napríklad istý pán P., ktorý vlastní bratislavský Harley pub. Vstupné do tohto známeho baru vyberá občianske združenie. Spýtajte sa niekoho známeho, kto podniká alebo sa vyzná v účtovníctve – potvrdí Vám, že je to jedna z najpopulárnejších ciest ako ušetriť na daniach.

Apropo – pán minister P. reprezentoval stranu, ktorá sa hrdí silným štátom. Len neviem ako ho chcú budovať, keď samotní ich lídri robia všetko preto, aby im eurá zostali v súkromnom a nie štátnom vrecku.

Mám pocit, že prišiel čas dať priestor novej ľavici …

Vláda Fica s Dzurindom – sen či nočná mora?

05.09.2011

WikiLeaks vypustilo do sveta všetky tajné správy, ktoré im zostávali. Je medzi aj kopec správ z bratislavskej ambasády. Píše sa tam napríklad o tom ako sa chcel Fico ešte v auguste 2009 dohodnúť na spoločnej vláde s Dzurindom, údajne preto, že by to Slovensku prinieslo stabilitu: [...]

Počujte, ľavicoví intelektuáli!

10.03.2011

Počujte, ľavicoví intelektuáli! Nedávno som čítal rozhovor s istým človekom, označovaným za intelektuála, špeciálne intelektuála ľavicového typu. Považujem túto sortu ľudí za veľmi zaujímavý námet na blog (občas aj na odborné štúdium). Človek žijúci na Slovensku vie, že najväčšia strana akú tu máme sa hrdí prívlastkom „sociálna demokracia“ a tiež [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 7215x
Priemerná čítanosť článkov: 2405x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy